Uitnodiging Jeugdschouw
"Proef Ossenzijl"

Uitnodiging Jeugdschouw

Geachte ouders, beste dorpsgenoten,


Op donderdag 24 januari 2013 komt de wethouder van de gemeente Steenwijkerland tussen 16.00u en 17.00u naar ons dorpshuis om te praten over speelplekken in Ossenzijl. De gemeente noemt dit een “jeugdschouw”. De wens van de wethouder is daarbij om zo veel mogelijk de kinderen aan het woord te laten en hen te toetsen naar wensen en draagvlak.

Doel van Plaatselijk Belang Ossenzijl is om diverse speeltereinen door het dorp te realiseren die functioneel, gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig zijn maar waarbij voor elk kind een speelterein bereikbaar is zonder verkeersonveilige situaties te hoeven trotseren. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken heeft Plaatselijk Belang Ossenzijl samenwerking gezocht met basisschool Eben Haëzer. De leerkrachten hebben het onderwerp “Jeugdschouw” in de les behandeld waarna er een plan van aanpak is opgesteld.

Buiten het schoolterein zijn er drie locaties in Ossenzijl benoemd die reeds speelmogelijkheden hebben of waar nieuwe speelmogelijkheden gecreëerd moeten worden. Daarnaast is er nog één vrije locatie benoemd die in ieder geval speelvriendelijk gemaakt moet worden. Per locatie zijn er kinderen aangewezen die middels tekening, foto, collage en/of bouwwerk tekst en uitleg zullen geven aan de wethouder. Plaatselijk Belang Ossenzijl zal de ouders van deze kinderen benaderen of zij onder begeleiding van een ouder beschikbaar zijn op 24 Januari om 16.00u in het dorpshuis.

De betreffende locaties met vertegenwoordigers zijn: Evenemententerein (Einde G.B.Kooystraat): Anna vd Wal, Roel, Albert Auke, Jarno. Speeltuin G.B.Kooystraat: Sarah, Mark van Vliet, Alex, Robin Kremer. Kuitenpad: Esther, Noor, Luna, Rink, Wilten.

Op verzoek van Audrey en Henrieke willen we de wethouder ook vragen om het veldje, ingesloten tussen Burg.vd Veenweg, De Korten en de G.B.Kooystraat speelvriendelijk te maken en strontvrij te houden. Om de hierboven genoemde vertegenwoordigers zo veel mogelijk te steunen willen wij alle kinderen van Ossenzijl vragen of zij onder begeleiding van een ouder de verzoeken en argumenten voor deze speelplekken komen ondersteunen.

Na de toelichting in het dorpshuis zal een delegatie van Plaatselijk Belang en kinderen met de wethouder rond 16.30u de speelplekken bezoeken. Ook hier nodigen we kinderen en ouders en ouders uit om ons te vergezellen. In verband met verkeersveiligheid willen we u met klem verzoeken om de kinderen niet zonder begeleiding mee te laten gaan daar dit initiatief niet onder verantwoordelijkheid van school valt.

Namens alle kinderen danken wij u voor de medewerking. Mocht u na aanleiding van deze brief nog vragen hebben kunt u contact op nemen met Wilten Raap op telefoonnummer 06-12302129 of via ons mailadres info@ossenzijl.com.

<< terug

Afbeelding