Burgernet
"Proef Ossenzijl"

Doet u al mee met Burgernet?

Onlangs waren er in Steenwijkerland twee Burgernetacties. Beide keren ging het om een bedreiging. Inwoners die zich voor Burgernet hebben aangemeld, kregen het verzoek naar de verdachte uit te kijken. In beide gevallen kon de actie goed worden afgesloten en werd de verdachte door de politie in de kraag gevat.

Steenwijkerland is niet de enige gemeente die aan Burgernet meedoet. Meer dan 100 gemeenten gingen ons al voor. En uit de Burgernetacties die er tot nu toe in Nederland geweest zijn, blijkt dat het werkt. Op de website www.burgernet.nl staat een overzicht van alle acties en ook hoe die zijn afgelopen.

Wat is Burgernet ook alweer?

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om gezamenlijk te werken aan een veilige woon- en leefomgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in de gemeente.

Hoe meer hoe beter!

Natuurlijk is het zo, dat hoe meer inwoners meedoen, hoe succesvoller Burgernet is. Ook u kunt meedoen aan Burgernet. Meld u aan via de website www.burgernet.nl. Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie. Zo staat er bijvoorbeeld een filmpje op waarin, in het kort maar wel heel duidelijk, wordt uitgelegd hoe Burgernet precies in z’n werk gaat.

Meld u aan! Samen zorgen wij voor een veilige woon- en leefomgeving!


Burgernet

<< terug

Afbeelding